Kategori: Okategoriserade

Hej Storfiskare

Nu är det dags att förnya ditt medlemskap för kalenderåret 2020 i Korsnäsverkens Sportfiskeklubb. Swisha din kostnad till telefonnummer 1235285762.

Medlemskort Korsnäsanställd 100kr

Medlemskort inte Korsnäsanställd 120kr

Dagkort 20kr

I meddelandefältet skriv ”Medlemskort/Dagkort 2020 samt ditt namn”. Gör en skärmdump enligt bifogad fil på ditt medlemsbevis och spar på telefonen . Gäller som bevis tillsammans med din legitimation.

För er som inte har möjlighet att swisha eller föredrar ett ”äkta” medlemskort, se inköpsställen samt kolla in all övrig information på vår hemsida http://www.korsnas-sportfiske.se/

Välkomna till ett nytt spännande fiskeår i våra vatten

Ett stort tack till alla som hjälpte till att få våran Långsjöstuga i stridbart skick inför vintern och den kommande säsongen 2020. Bifogar några bevis på den höga arbetsmoral som rådde via bilderna nedan.

Vidare så kan vi berätta att Länsstyrelsen Gävleborg under denna vecka utför EL-fiske i våra sjöar Mellansjön, Långsjön och Fjärden. Detta för att utröna  huruvida vandrande laxfiskar lyckas ta sig upp till våra vatten. Väldigt spännande tycker vi.

Det är nu hög tid att nu se över sina vinterprylar inför det stundande vinterfisket. KSK önskar alla en helt fantastisk vinter jagandets efter de stora lurkarna.

 

 

Arbetsdag Långsjöstugan den 12 oktober, samling vid båtarna kl.10.00.
Arbeten som är tänkt att utföras denna dag är

–       Byte av kamin samt kaminrör

–       Byta ut bäddsoffan mot ny

–       Montera nytt fönster i stugan

–       Ta upp båtar och bryggor ( och i och med det så stänger vi för säsongen )

–       Ev montera hängränna på baksidan.

Vi kommer att stå för fika och korv under dagen samt lite grillat mot kvällningen.
Skicka ett mail till mig om ni kommer så att vi vet ungefär hur många vi blir för inköp.

Det finns även möjlighet att sova kvar för den som vill.

Hälsningar
Esa

esa. palmu@billerudkorsnas.com

Arbetsdag den 24/8
Vi planerar en arbetsdag vid Fjärdenstugan för att flytta ut skorstensröret och montera hängrännan som kvarstår sen tidigare.
Vi kommer även att fortsätta  röja sly och ta bort ruttna träd samt måla om stugan.
Vi kommer att stå för fika och korv under dagen samt lite grillat mot kvällningen.
Om ni har möjlighet att hjälpa till svara gärna med en kommentar på inlägget eller skicka ett mail till mig om ni kommer så att vi vet ungefär hur många vi blir för inköp.
Ha en trevlig sommar alla 🙂
 
Hälsningar
Esa
Mail: esa.palmu@billerudkorsnas.com

 

Är nu alla 3 klara för uthyrning. Och som ni vet är det portvakten BillerudKorsnäs som har hand om nycklarna tel. 026151519 eller 026151569. Ha en bra fiskesommar

Är nu klar för uthyrning

Innan våra egna vatten börjar leverera är det på sin plats att kustnära fånga havsöring. Här ett par blankingar på 3.1 respektive 4.1kg

Är nu sjösatta och och därmed klara för uthyrning. Våra stugor och stugbåtar är på gång.

Våra stugor beräknas klara för uthyrning i början av maj

Välkomna till våran årsstämma på våran klubblokal Kastet Bomhus 2019-04-24 kl. 18:00

Vi bjuder på fika

Ett tappert gäng pimplare, dock alltför få tampades om klubbmästartiteln på våran egen sjö Mellansjön. Vädret visade sig från sin bästa sida, liksom is och snöläge. Dock var väl abborren inte på sitt bästa humör men vad gjorde väl det, när vi var det. Som vanligt tackar vi vi våra grymma prisjägare Kenta och Peter

1 Conny Eriksson 1160g inklusive då dagens tyngsta abborre på 480g

2 Elisabeth Sving 580g

3 Göran Ödgren 580g (mindre antal abborrar än Elisabeth)

4 Kent Eriksson 420g

5 Per Olof Sving 360g

Inte kanske dagens tyngsta

En fantastisk dag med sol och svaga vindar, tillika perfekta isar tomma på snö med huggvilliga gäddor därunder. Vad mer kan man begära? Jo kanske fler deltagande lag. Vi har både trevligt, kul och får spänning på en och samma gång. Återigen ett stort tack till våra grymma prisjägare Kenta och Peter

Resultat (totallängd gädda)

1 Team Snipjägarna 700cm (längsta gädda 92cm)

2 Team Taskmört 304cm

3 Team Henke 202cm

4 Team Ågren 113cm

5 Team The three musketeers 46cm

6 Knallkorkarna

7 Team Sundeborn

Hela glada gänget

Som fiskare har ni ju förstått att våren motarbetats av vintern och därigenom gjort det möjligt att genomföra våra is-KM som planerat. Vi ses, som det verkar både lördag och söndag, i strålande solsken.

Dagens (2019-02-27) isar är ca. 50cm tjocka och fria från snö. Dom har också tjälat ihop till en solid massa. Väderutsikterna framledes säger relativt kallt väder utan nederbörd, med minusgrader nattetid. Blir det så tror vi att helgens (9-10/3) fiske blir av. Ett slutgiltigt beslut tas den 2019-03-06 och meddelas på både hemsida och Facebook.

De sista dagarna har inneburit att isarna och snön därpå tjälat ihop till till en sammanhängande massa, gångbar med broddar. Här Göran med en +kg abborre från Mellansjön