Resultat KM i Ismete

Ingen huggsexa direkt när dubbel-KM i ismete avgjordes mellan Korsnäsverkens KSK och Tröskens FVO. Men efter en blåsig vecka mojnade äntligen vinden och solen log mot oss från en klarblå himmel. Tolv lag tampades i 6tim med då mestadels korven och fikat som i den skojfriska gemenskapen smakade utmärkt. Det skulle visa sig att under isen var det betydligt mera lojt vad det nu berodde på, åtminstone  på förmiddagen då endast ett par indikeringar på napp uppenbarade sig. Spurtpriserna kl. 09:00, 10:00 samt 11:00 frös inne då plötsligt Team Yttre udden på gäddrad 1 slog till med en grymming på hela 620gram och 43cm. Tre spurtpriser renderade denna fisk (ett stort grattis). Det var liksom dags då tycktes det från detta lag efter ett par missade flagg tidigare under morgonen. Efter detta klockslag var det tillåtet att flytta två av sina spön var min ville, då inom behörigt vägavstånd, vilket skulle visa sig öka på skörden av ytterligare flagg för några lag. Team Bottennappet slog till med två gäddor och ledde hela tävlingen nästintill slutet då Team The three musketeers  plötsligt slog till med dagens största gädda och sopade hem hela rasket.

Placering Lagnamn Totallängd (cm) Totalvikt (gram)
1: Korsnäsverkens KSK Team The Three musketeers 89 5760
2: Korsnäsverkens KSK Team Bottennappet 105 1880
3: Korsnäsverkens KSK Team Knallkorkarna 50,5 920
4: Tröskens FVF Team Vassvägen 48 900
5:Tröskens FVF Team Yttre udden 43 620

Ismetes-KM mellan klubbarna Korsnäsverkens SFK och Tröskens FVF

13st lag är hittills anmälda till den stora Ismeteskampen nu på lördag mellan Tröskens FVF och våran egen klubb Korsnäsverkens SFK. Så ännu finns det möjlighet att anmäla då antal lag är maximerat till 20st. Anmälningstiden går ut i natt 00:00, så skynda på. Reglerna finner ni nedan.

När: Lördag den 18/3 2017

Plats: Trösken

Samling: 07:30 vid Tröskens FVF-s klubbstuga 100m bortom Harnäsbadet

Utgång och bilparkering: http://kartor.eniro.se/m/qcM1z

Tävlingen startar: Gemensamt beslut på isen efter det att alla hål är borrade.

Tävlingen slutar: 14:00

Lagtävling: Maximerat antal lag 20. Minst 1st personer/lag. Lagmedlemmarna skall vara medlemmar i endera eller båda föreningarna (medlemskort finns att köpa på plats). Lottade lagplatser.

Kostnad: 200kr/lag.

Priser: Den totala vikten av antalet fiskar/lag summeras. 50 % av intäkterna till 1:an som då även blir dubbel KM-mästare, 30 % till 2:an, 20 % till 3:an samt ett presentkort på 200kr till dagens tyngsta fisk. I händelse av att vikterna är desamma, räknas totalsumman av längden. Spurtpriser för första fisk upp på isen efter det startskottet ljuder samt efter kl. 11:00 och 12:00. Därefter sker ett överraskningsmoment.

Fiskesätt: Max 10st angeldon/ismetesspön/lag apterade med valfritt bete som inhandlas lagvis. Tre-krok skall användas (max 2/spö). Vi hjälps åt att motorborra upp samtliga hål innan startskottet ljuder då betespåsättning sker.

Fiskar: Gädda ≥40cm och Abborre som skall dras upp via era angeldon/ismetesspön.

Tävlingsregler: Vi fiskar efter principen solfjäder eller liknande kring samlingsplatsen (där vi eldar och myser på) beroende på antalet deltagande lag. Vi tillämpar i största möjliga mån ”Catch and Release” principen dvs. vi drar upp fisken, väger och mäter, för att sedan återutsätta den. Vägning, mätning samt återutsättning görs av tävlingsledningen på ”krönt” våg. Varje lag dokumenterar sina egna fiskar på bifogad blankett.

KM i Ismete mellan KSK och Tröskens FVF

Hej alla storfiskare
I nuläget 2017-03-09 har 8 lag anmält sig till dubbel-KM i ismete tillsammans med Tröskens FVF. För att det ska bli riktigt roligt vill vi i tävlingsledningen helst komma upp till minst 15, så se nu till att fila krokarna och slå till. För er som är oroliga för isläget kan vi rapportera att isen nu är ca 35cm tjock, och då pratar vi kompakt kärnis. Hur vädret då än blir i nästa vecka, kommer det att finnas så det räcker till och blir över ett tag framåt. Bifogat finner ni tävlingsreglerna som redan prövades 2016. Rådande KM-mästare Team Taskmört ser fram emot en rättvis (men tyvärr en ojämn)kamp.
Hjärtligt välkomna

Resultat KM-pimpel 2017

En tapper skara storfiskare samlades för att göra upp om klubbmästerskapet. Trots det bistra vädret var abborren stundtals på bettet. Vikterna var överlag höga med då Conny Eriksson som ny klubbmästare på 4020gram. Han drog även upp den tyngsta fisken som vägde 820gram

Resultat

1: Conny Eriksson 4020gram

2: Tommy Suomela 2640gram

3: Anders Lundgren 2020gram

4: Per-Olof Sving 1480gram

5: Göran Ödgren 1100gram

6: Hans Widh 1020gram

7: Elisabeth Swing 760gram

Samt hårt kämpande junioren Nelly Lundgren

Vi tackar även för våra fantastiska prisjägare Esa, Kent och Peter

KM-pimpel 2017

För er som tänker tampas om KM bucklorna i morgon så fiskar vi på våran egen sjö Fjärden i första hand. Tar vi oss inte dit pga dåliga vägar gäller Mellansjön. Samling för gemensamt åkande lördag morgon 08:00 vid Bomhus centrum, annars 08:45 vid sjön. Hjärtligt välkomna