Våra fiskevatten

Fjärden

Den sjö som ligger mest uppströms av våra fiskevatten. Det är också den största och räknas också till den vackraste av våra vatten med sina många tältvänliga öar. Förutom båten till stugan finns det ytterligare 3 båtar att hyra. Sjön är känd för sina många och stora abborrar. Vill man av någon anledning använda sig av egen båt (mindre) går det att sjösätta vid ”F” i Fäbodfjärden (https://kartor.eniro.se/m/XPY6d) eller Kolforsen dvs vid båda ändarna av sjön. Båda är naturramper.

Klicka på länken för att hitta till Fjärden: Fjärden

Långsjön

Kommer sedan i turordning nedströms (vill man kan man båtvägen ta sig runt). Långsjön är liksom Mellansjön ö-lös, men ändå finns många vackra landstigningsplatser, speciellt då i utströmsdelen som består av många klippformationer. Testeboåns utlopp i sjön avslutas med en fors som kan vara upplevelserik om man färdas med kanot (en kanotled med färdigställda vindskydd finns från Ockelbo i norr till Oslättfors i söder). Det ingår endast båtar tillsammans med din stuga som du hyr.

Klicka på länken för att hitta till Långsjön: Långsjön

Mellansjön

Den tredje i raden nedströms Testeboån av våra sjöar. Till sjön som inhyser grov gädda och abborre finns det 2 båtar att hyra. Räknas också tillsammans med Fjärden och Skarvsjön till våra pålitligaste vinterfiskesjöar inhysande både stora abborrar och gäddor.

Klicka på länken för att hitta till Mellansjön: Mellansjön

Skarvsjön

Är den grundaste av våra sjöar och räknas som en av länets bästa vintersjöar. Till den finns det inga uthyrningsbåtar eftersom den sommartid är alltför vassbevuxen. Vägen till Skarvsjön går via Norra Åbyggeby och är endast framkom lig sommartid och snöfria vintrar

Klicka på länken för att hitta till Skarvsjön: Skarvsjön

Svarttjärn

Är våran minsta sjö. Till den finns inga båtar att hyra och är därför svårfiskad sommartid på grund av vassbevuxna stränder. Ligger i anslutning till våra sjöar uppströms Testeboån. Vägbommen är numera alltid öppen.

Klicka på länken för att hitta till Svarttjärn: Svarttjärn

Minneslista vid hemresa från våra båtar

·    Dra upp, förtöj och lås fast båten på därför avsedd plats. Åror skall låsas fast i förtöjningskedja

·    Skölj ur och rengör insidan från smuts

Följer man inte ovan kan ett vite på 500kr avkrävas den som hyr